Ferestre de mansardă

Ferestre de mansardă

Ferestrele de mansardă nu mai reprezintă azi un accesoriu, astfel, acestea se prezintă pe piața construcțiilor ca fiind o cerință mai ales în cazul clădirilor nou construite. Blachsteel va oferă la prețuri competitive ferestre de mansardă marca FAKRO. Această colaborare prezintă pentru societatea noastră un nou obiectiv bine conturat, astfel oferim în continuare produse de cea mai bună calitate.

„Firma Fakro a fost înființată în anul 1991 în Polonia. Astăzi este unul dintre primii producători de ferestre de mansardă din lume, având 15 % cota parte din piața mondială.”
Ferestrele de mansardă FAKRO prezintă siguranța atât pentru persoanele care lucrează pe acoperiș cât și pentru persoanele care locuiesc în mansardă.

Geamul securizat, feroneria întărită și cerceveaua ranforsată transformă fereastra FAKRO în top Safe FAKRO. Principalele performanțe ale sistemului topSafe sunt:
– soluțiile patentate pentru sistemul de balamale conferă recunoaștere și impun noi standarde;
– construcția robustă, atât pentru părțile metalice cât și pentru cele din lemn, conferă trăinicie;
– ranforsarea părților inferioare a cercevelei.

Gama de ferestre: cu articulare mediană, cu dublă articulare, cu articulare deasupra liniei mediane, cu articulare laterală, de acces pe acoperil, tuneluri de lumină și ferestre de evacuare a fumului.

 

FT – ferestrele cu articulare mediană, fabricate din lemn de pin, sunt recomandate pentru toate tipurile de încăperi situate la mansardă.
Se montează pe acoperișuri cu panta cuprinsă între 15° și 90°. Din punct de vedere al dotărilor și al parametrilor tehnici, distringem trei mari categorii:
I – standard (FTS – V U2);
II – profil cu modelele: profi (FTP-V U3), profi white (FTU-V U3), profi electro (FTP-V U3 Electro);
III – speciale (FTT U5 Termo, FTP – VP2 Secure).

Clapeta de ventilație V40P permite ajustarea automată a volumului de aer în funcție de diferențele de presiune dintre interior și exterior.

Datorită clapetei de aerare V40P se reduc costurile pentru energie generate de pierderile de caldură cu ocazia aerisirii. Clapeta de aer are automată FAKRO asigură o clasă superioară de etanșeitate a ferestrei chiar și în cazuri de vânt puternic. Toate clapetele de aerare au posibilitatea de reglare manual, pâna la închiderea completă.

 

PT – pentru acoperișuri cu panta cuprinsă între 15° – 90°
Ferestrele PT sunt construite cu profile din PVC albe (RAL 9010), de tip multi-cameral, întărite cu profile U din oțel. Sunt create, în mod special, pentru încăperile cu nivel ridicat de umiditate (băi, bucătării, piscine) deoarece materialul din care se fabrică este foarte rezistent la coroziune și nu absoarbe umezeala. La comandă, sunt disponibile și în culoarea “stejar auriu” (PTP-V/GO).

Ramele de etanșare permit îmbinarea etanșa a ferestrelor cu materiale învelitoare uzuale. Ramele sunt fabricate din tablă de aluminiu, protejate cu vopsea poliesterică. Culoarea de bază este gri-maro (RAL 7022) și este în armonie cu culorile tipice învelitorilor. La comandă se pot executa și rame speciale.

Nou în oferta Fakro: ramă de etanșare cu hidro și termoizolare (EYV-A cu XDP).
O altă noutate Fakro: ramă de etanșare cu izolare termică suplimentară EHV-AT Thermo.
Materialul termoizolator este lipit pe interiorul ramei și aderă strâns la tocul ferestrei creând un cadru termoizolant. Această ramă de etanșare îmbunătățește semnificativ coeficientul de transfer termic.

 

Ferestrele din gama WG
Sunt destinate pentru acoperișuri cu panta cuprinsă între 15° – 60°. Aceste ferestre sunt dotate cu geamuri securizate rezistente la grindină. Sunt destinate numai încăperilor nelocuibile. Rama universal de etanșare este parte componentă a ferestrelor WG și se potrivește la toate tipurile de învelitori.